Samen
circulair
Niets verloren laten gaan
Zo is de cirkel rond.
Dat is circulair werken in de praktijk.
Zes bedrijven maken de cirkel rond
Quirynen Dairy Farming
5 000 stuks melkvee en vleeskalveren. De start en basis van de groep.
Quirynen Agri Farming
is de akkerbouwtak van de groep. Hier worden groenten zoals wortelen, schorseneren en bonen geteeld en voedergewassen zoals voederbieten, gras en maïs die door de eigen runderen verorberd worden.
Quirynen Energy Farming
als oplossing voor de toenemende mestoverschotten binnen het eigen bedrijf. Met een biogasinstallatie speelde de familie Quirynen in 2008 een pioniersrol en zorgden ze ervoor dat de eigen mest verwerkt kon worden. Dit levert vandaag niet alleen energie (elektriciteit en warmte) op voor de eigen bedrijven maar ook groene stroom voor zo’n 20 000 gezinnen. En een daarbij horende daling van de CO2-uitstoot.
Fertikal
producent van organische meststoffen gevestigd in de Antwerpse haven waarvan de familie Quirynen aandeelhouder is. Hier wordt onder andere het digestaat, het restproduct van de biogasinstallatie, verwerkt tot organische meststoffen. Jaarlijks wordt er 60 000 ton naar 45 landen geëxporteerd. Deze duurzame en ecologische meststoffen zorgen zo wereldwijd voor een gezonde bodem en een kwaliteitsvolle groei.
De Hollebeekhoeve
verwerkt jaarlijks zo’n 11 miljoen liter verse melk. Eigen melk dat binnen de 24u. verpakt of verwerkt wordt in de zuivelfabriek van de Hollebeekhoeve in Kruibeke. Sinds jaren gekend voor smaakvolle zuivelproducten van de allerhoogste kwaliteit. Of het nu over verse melk, yoghurt, room of vers ijs gaat, al deze producten vinden gretig aftrek bij zowel de (hobby)kok als de professionele barrista, ijsbereider of grootverwerkers.
Brasserie De Bosduif
is de jongste telg uit de groep en opende de deuren in mei 2019. Hier wordt smakelijk gewerkt met eigen producten (melk, verse zuivel,…) en met kwaliteitsvolle producten uit de buurt.