18.061_Hollebeekhoeve_illustratie_NL

Samen
circulair

Onze zes bedrijven vormen niet alleen de Quirynen Groep, ze zorgen ook voor een manier van werken die circulair is. Wat het ene bedrijf maakt, wordt door het andere verwerkt, het afval van het ene bedrijf is grondstof voor het andere, enz.

Niets verloren laten gaan

Niets verloren laten gaan, daar draait het om. Onze koeien eten ons eigen voeder, van de melk maken we dagverse zuivelproducten van uitzonderlijke kwaliteit en de mest wordt groene stroom voor 20.000 gezinnen. Van wat overblijft maken we organische meststoffen die terug op het land belanden voor onze gewassen. Of wereldwijd geëxporteerd worden naar daar waar er tekorten zijn. Ook alle water wordt gezuiverd en hergebruikt.
Zo is de cirkel rond.

Dat is circulair werken in de praktijk.

Zes bedrijven maken de cirkel rond

Quirynen Dairy Farming

5 000 stuks melkvee en vleeskalveren. De start en basis van de groep.

Quirynen Agri Farming

is de akkerbouwtak van de groep. Hier worden groenten zoals wortelen, schorseneren en bonen geteeld en voedergewassen zoals voederbieten, gras en maïs die door de eigen runderen verorberd worden.

Quirynen Energy Farming

als oplossing voor de toenemende mestoverschotten binnen het eigen bedrijf. Met een biogasinstallatie speelde de familie Quirynen in 2008 een pioniersrol en zorgden ze ervoor dat de eigen mest verwerkt kon worden. Dit levert vandaag niet alleen energie (elektriciteit en warmte) op voor de eigen bedrijven maar ook groene stroom voor zo’n 20 000 gezinnen. En een daarbij horende daling van de CO2-uitstoot.

Fertikal logo

Fertikal

producent van organische meststoffen gevestigd in de Antwerpse haven waarvan de familie Quirynen aandeelhouder is. Hier wordt onder andere het digestaat, het restproduct van de biogasinstallatie, verwerkt tot organische meststoffen. Jaarlijks wordt er 60 000 ton naar 45 landen geëxporteerd. Deze duurzame en ecologische meststoffen zorgen zo wereldwijd voor een gezonde bodem en een kwaliteitsvolle groei.

De hollebeekhoeve logo

De Hollebeekhoeve

verwerkt jaarlijks zo’n 11 miljoen liter verse melk. Eigen melk dat binnen de 24u. verpakt of verwerkt wordt in de zuivelfabriek van de Hollebeekhoeve in Kruibeke. Sinds jaren gekend voor smaakvolle zuivelproducten van de allerhoogste kwaliteit. Of het nu over verse melk, yoghurt, room of vers ijs gaat, al deze producten vinden gretig aftrek bij zowel de (hobby)kok als de professionele barrista, ijsbereider of grootverwerkers.

De hollebeekhoeve logo
de-bosduif

Brasserie De Bosduif

is de jongste telg uit de groep en opende de deuren in mei 2019. Hier wordt smakelijk gewerkt met eigen producten (melk, verse zuivel,…) en met kwaliteitsvolle producten uit de buurt.